piątek, 26 kwietnia 2013

Owoce w płynie - smoothie

Na drugie śniadanie, na przekąskę, na weekend i do pracy, żeby się naładować witaminami i mieć miłe poczucie, że tak o siebie dbamy. Tu nie ma złych połączeń, warto eksperymentować, dodać pieprzu do truskawek, mięty do gruszek, bazylii do arbuza. Świetnie sprawdzają się nierozmrożone owoce, które działają, jak kruszony lód.



Tutaj:
- 1 jabłko
- 1 pomarańcza
- 6 mrożonych truskawek
- 1/3 szklanki mleka

Jabłko i pomarańczę obieramy, pozbywamy się pestek i gniazda nasiennego, kroimy w cząstki, wrzucamy do blendera razem z zamrożonymi truskawkami, zalewamy mlekiem. Miksujemy. 
Próbujemy. W zależności od owoców, możemy smoothie dosłodzić (np. cukrem waniliowym), rozrzedzić (mlekiem lub sokiem owocowym), zakwasić (np. sokiem z cytryny).

Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...