piątek, 5 lipca 2013

Arbuzowe orzeźwienie

...czyli kolejny świetny powód, żeby zamrozić arbuza.


Oto rewelacyjny, prosty, lekki i orzeźwiający napój, który może być też pyszną, owocową bazą do drinka.

Potrzebujemy:
- 1,5 szklanki zamrożonego arbuza
- 5 - 6 listków świeżej mięty
- 1/3 szklanki soku z granata (lub nieco mniej grenadiny)

Wszystkie składniki miksujemy blenderem i nalewamy do szklanek przez sitko.

Do tego możemy dodać:
- 40 - 50 ml białego rumu
lub
- identyczną ilość wódki
lub
- 30 - 40 ml miętowo-limonkowej wódki
a może nawet
- 40 ml srebrnej tequili?

i kilka kostek lodu.


I już prawie spokojnie czekamy na kolejny mecz na Wimbledonie.

Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...