poniedziałek, 17 czerwca 2013

Tak prosto, tak pysznie - kalarepa na sposób azjatycki

U nas ta sałatka występowała z tym obiadem, ale możecie jej spróbować do wszelkich innych dań, tym bardziej, że robi się ją w mgnieniu oka!

Potrzebujemy:
- 1 sporej kalarepy
- 2 łyżek sosu sojowego
- łyżeczki miodu
- soku z połowy cytryny
- ok. centymetrowego kawałka startego, świeżego imbiru



Kalarepę trzemy na dużych oczkach jarzynowej tarki.

Składniki sosu mieszamy.

Kalarepę polewamy sosem przed samym zjedzeniem, żeby nie podeszła wodą.



Smacznego!

2 komentarze :

  1. wow, pyszności, uwielbiam kalarepę ale takiej nigdy nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem ostatnio fanką kalarepki, więc może jej być więcej :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...